K.I.D.S.

K.I.D.S. Community Talentz

Initiatiefneemster is Ief. Zij is alleenstaande moeder met schoolgaande kinderen en woonachtig in de wijk Lombardijen. Samen met een aantal vrijwilligers wil zij zich inzetten voor dit project in de wijk Lombardijen.

Zij is het project gestart genaamd K.I.D.S.. Dit staat voor Kleding In De School. De doelgroep is gezinnen en/of ouders die het financieel niet breed hebben, die geen voldoende budget hebben om kleding te kopen voor de schoolgaande kinderen. Dit is geen situatie waarvoor je je hoeft te schamen, maar om het laagdrempelig te houden, willen we deze ouders bereiken door op de scholen contact met ze te leggen. Ief laat zich zien op de basisscholen in de wijk, waar het mogelijk is om een praatje te maken en in overleg een kledingstuk of outfit te komen halen. K.I.D.S. is er om samen te komen, te kletsen, te luisteren, te ruilen, en te delen.

Doel van K.I.D.S. is ook om korte programma’s aan te bieden, om ervaringen uit te wisselen. Daarbij bieden we het juiste gereedschap om bepaalde zaken op orde te kunnen zetten. Afhankelijk van de interesse van ouders en gezinnen, kunnen wij daarop inspringen. Zo kunnen we elkaar ondersteunen waar nodig.

U kunt K.I.D.S. ook steunen door kleding aan te bieden, waar u eigen kinderen uit zijn gegroeid. Uiteraard bent u ook welkom in onze K.I.D.S. shop te komen kijken. Houdt u ook het tabblad “Oproepen” op deze site in de gaten, voor actuele oproepen en vacatures.

Table Talk

Daarnaast biedt K.I.D.S. table talks waarbij bewoners uit de wijk met elkaar om tafel zitten om bepaalde onderwerpen met elkaar te bespreken en van elkaar te leren. Bij dit initiatief worden ook weleens gastsprekers uitgenodigd aangaande het thema.

Table Talk Community Talentz

 

 

Het Kopje

Tevens biedt K.I.D.S. een service genaamd Het Kopje waarbij organisaties worden ondersteund met een gastvrouw die koffie en thee verzorgt tijdens vergaderingen of overleggen.

 

Het kopje Community Talentz